Ricercatore
![]() |
![]() |
Via Salaria km 29,300 00015 Monterotondo (RM) |
|
![]() |
+39 06 90672385 | ||
![]() |
+39 06 90672519 | ||
![]() |
anatoly.sobolev@cnr.it |
Competenze
- Chimica degli alimenti e spettroscopia di risonanza magnetica
Attività di Ricerca
- Studio del profilo metabolico di alimenti tramite le tecniche spettroscopiche.
- Caratterizzazione della struttura molecolare di sostanze naturali, prodotti di sintesi biologicamente attivi, sostanze organiche.
Pubblicazioni recenti / significative
- Sobolev A. P., Mannina L., Costanzo M., Cisterna B., Malatesta M., Zancanaro C.
“Age-related changes in skeletal muscle composition: A pilot nuclear magnetic resonance spectroscopy study in mice”
Experimental Gerontology (2017), 92, 23-27 - Mannina L., Marini F., Antiochia R., Cesa S., Magri A., Capitani D., Sobolev A.P.
“Tracing the origin of beer samples by NMR and chemometrics: Trappist beers as a case study”
Electrophoresis (2016), 37, 2710-2719
- Sobolev A.P., Mannina L., Proietti N., Carradori S., Daglia M., Giusti A.M., Antiochia R., Capitani D.
“Untargeted NMR-Based Methodology in the Study of Fruit Metabolites”
Molecules (2015), 20, 4088-4108 - Sobolev A. P., Neelam A., Fatima T., Shukla V., Handa A. K., Mattoo A. K.
“Genetic introgression of ethylene-suppressed transgenic tomatoes with higher-polyamines trait overcomes many unintended effects due to reduced ethylene on the primary metabolome”
Frontiers in Plant Science, (2014), 5, Article 632 - Mannina L., Sobolev A. P., Viel S.
“Liquid state 1H high field NMR in food analysis”
Progress in nuclear magnetic resonance spectroscopy, (2012), 66, 1-39